To máš ako športovú obuv. Kupuješ si Nike, lebo si mal zopár modelov a výborne sa Ti v nich chodilo, páčia sa Ti, zvykol si si na ich dizajn. S ostatnými buď nemáš dobré skúsenosti, alebo žiadne, pritom aj Adidas alebo Puma robia kvalitné topánky a môžu byť fajn, ale nabudúce si aj tak kúpiš Nike.
Mám ho v druhom 2.0 TSI (CCZB) a s výsledkom som spokojný, vyzerá to tak, že chalani vedia, čo robia, plus viem si sám prepínať nastavenia (napríklad kvôli inému benzínu, alebo emisnej kontrole). Ponúkajú slušné čísla a príjemný priebeh výkonu, plus ak by si chcel ísť ďalej, rovno u nich môžeš pokračovať ich HW komponentami na Stage 2 či 3 (toho sa ale asi u DKZA motorov nedočkáme..). Pozeral som pred tým kadejaké fóra, recenzie a skúsenosti a vyšlo mi to tak, že sa na nich všeobecne nikto nesťažuje, naopak, každý si zmenu chváli, ako ja. Samozrejme, spravvia pár verzií softwaru, ktoré TI nahrajú do tisícov áut a ideálna by bola úprava na mieru na Tvoje auto, ale to ti tu na SK spraví málokto a určite nie pri sériovom chiptuningu. A REVO aspoň majú svoj SW, s ktorým sa vyhrajú viac, ako tie internetové verzie, ktoré dáva do áut kopu úpravcov u nás. Čísla Ti u nich samozrejme nikto neoverí, ale súdim pocitovo z toho, čo mám k dispozícii a som spokojný.
Ale asi je to o skúsenosti, priamej či nepriamej, ktorá vytvára sympatie. Nejakým spôsobom Ti výkon zvýšia všade, neikde lepšie, niekde horšie.
V Profituningu som bol s iným autom (zapchaj si uši Soda.. s Corsou

) a po piatich hodinách sedenia na obrubníku ju vrátili, že ju nevedia upraviť, pričom na stránkach písali, že vedia. Zháňal mapy z kadetade a nič tam nevedel nahrať. Ale vo všeobencosti je možné, že by vedeli iné auto, možno aj tento TSI motor, upraviť kvalitne aj oni, myslím, že Soda u nich nejaké úpravy už riešil a zhrnul to jasne.
Pri novom alebo zánovnom aute som ja osobne skôr opatrný, možno starú 1.8T by som dal upraviť aj kamarátovi do garáže, preto riešim aj skúsenosť, povesť a recenzie úpravcov. Ak by si chcel ísť výkonom ďalej, tak môžeš skúsiť úplne na mieru úpravu, to mi na inom aute robil pán Hanko z Turian (BH Motorsport), ktorý sa tiež špecializuje hlavne na VW (mne robil paradoxne Forda a keď mi ho odovzdával povedal, že už Forda na úpravu nezoberie

) a čo robí, robí výborne.