Porucha 1.2Tsi 81kw

Napísať odpoveď
mathew44
Registrovaný člen SEAT Fórum
Dátum registrácie: Nedeľa, 18. Januára 2015, 13:06
Auto: Leon 5F ('13-)
Pohlavie: Muž
Okres: SC - Senec

Porucha 1.2Tsi 81kw

Príspevok od používateľa mathew44 »

Zdravím všetkých
Včera ráno pri naštartovaní Leona 2015(1.2tsi cyvb)sa začalo z motora ozývať buchotanie,tak som motor rýchlo vypol a keď som pozrel pod kapotu tak pri kryte rozvodov je vytečený olej:(
Viem že tieto motory majú problém s prestavovačom ale keď som to riešil s importérom SEAT a aj servisom tak tvrdili že s týmto kódom motora žiadna servisná akcia nie je.Olej bol celý čas menený v polročných intervaloch,takže zanedbaný servis si myslím že nebol (tak isto filtre a sviečky menené).Auto má najazdené 56tis.km čo je trochu málo na zničenie motora. Má niekdo skúsenosti s týmto motorom prípadne odhad ceny opravy?
Vďaka
Obrázok

Obrázok
mathew44
Dátum registrácie: Nedeľa, 18. Januára 2015, 13:06

Re: Porucha 1.2Tsi 81kw

Príspevok od používateľa mathew44 »

Takže jednalo sa o závadu prestavovača vačkového hriadela.V autorizaku samozrejme o servisnej akcii nič nevedeli ale obkľukou som sa dozvedel že sa táto porucha vyskytuje dosť často.Naštastie sa porucha naplno prejavila na voľnobehu na parkovisku a s autom som neodišiel,takže som nezničil vačky,ventily....
Neviem len či sa môžem na inšpekcii nejako ohradiť že som chodil poctivo na garančky a chybu si nevšimli čo spôsobilo poruchu motora.
Obrázok
Obrázok
Seon
Dátum registrácie: Piatok, 6. Mája 2022, 22:05

Re: Porucha 1.2Tsi 81kw

Príspevok od používateľa Seon »

Fuha, toto je zaujimave, tebe to normalne roztrhlo sroby. To vyzera, ako keby boli vo vyrobe (pokial viem, tieto motory sa vyrabaju v CR) prilis silno dotiahnute, nedodrzali utahovaci moment (lebo je roztrhnuty aj zavit). Ak by to bola pravda, je jednoznacne ich vina, ale aj tak pri tycho km a pravidelnom servise by sal dostat minimalne 50% kulanciu.
Ten problem prvych rocnikov bol podla mna iny, boli sroby slabo utiahnute a vykrutili sa a vacka sa pootocial a ohla ventily.
Napísať odpoveď

Návrat na "Motor"