Praskot od kolesa - Hrkanie pri prejazde nerovností

Napísať odpoveď
vojto851
Registrovaný člen SEAT Fórum
Registrovaný člen SEAT Fórum
Dátum registrácie: Nedeľa, 5. Februára 2023, 17:15
Auto: Leon 1P ('05-13)
Pohlavie: Muž
Okres: PP - Poprad

Praskot od kolesa - Hrkanie pri prejazde nerovností

Príspevok od používateľa vojto851 »

Nazdar clubáci. Taký problém, možno ste sa stretli s takým niečím. Teraz v zime, na snehu, mi od ľavého kolesa počuť zapraskanie, alebo zaškrípanie, proste taký nepekný zvuk pri pohýnaní v momente, keď mi prešmykne koleso a pribrzdí ho trakčná kontrola( ASR či čo to je). Pri jazde nepočuť nič, len pri tom pohýnaní na šmykľavom povrchu. Skúsenosti?
Druhá vec, je to len na pravej strane predok aj zadok, keď idem po nedobrom teréne (tiež teraz v zime, sneh na ceste, hrboľatý povrch), počuť akoby hrkanie, klopkanie od náprav. Tlmiče sú funglovky, ale tipujem to na silentbloky. Ľavá strana je okej, asi preto, že idú v podstate po strede cesty, tam je to väčšinou oukej. 😁 Jedná sa o Leon 1P1 2.0 Tdi CR 103 Kw, 6Q manuál, 210 000 nájazd. Ďakujem moc.
Používateľov profilový obrázok
Ivan Ryban
Člen SEAT Fórum lvl. 2
Člen SEAT Fórum lvl. 2
Dátum registrácie: Štvrtok, 28. Novembra 2013, 23:29
Auto: Altea FreeTrack ('07-)
Pohlavie: Muž
Okres: DT - Detva

Re: Praskot od kolesa - Hrkanie pri prejazde nerovností

Príspevok od používateľa Ivan Ryban »

na postrehy k prvému problému som zvedavý aj ja, druhý problém je pomerne prostý, daj auto na zdvihák, hoci aj na malý hever a ak ti bude hrkať koleso pod rukami, je to ložisko, ak nie, zober palicu a skus zaprieť rameno, či sa pohne na silentblokoch a budeš vidieť ich vôľu a pevnosť..
Napísať odpoveď

Návrat na "Podvozok"